Ciekawa alternatywa znanych nam nuggetsów. Kawałki kurczaka z chrupiącej panierce, podane z sosem czosnkowym to smaczna propozycja na obiad jak i przekąskę . Wypróbujcie 🙂
Kurczak w krakersach – Składniki:
- 1 pierś z kurczaka
- opakowanie krakersów solonych
- 80 g sera
- sól i pieprz
- 2 jajka
- 1 łyżka majonezu
Kurczak w krakersach – Wykonanie:
- Jajka mieszamy z majonezem.
- Krakersy kruszymy i dodajemy starty na tarce lub drobno posiekany ser.

- Kurczaka opłukujemy, oczyszczamy i kroimy na cienkie cząstki, następnie przyprawiamy solą i pieprzem.
- Pierś zanurzamy w jajku i panierujemy w krakersach, po czym smażymy na dobrze rozgrzanym oleju (na małym ogniu).
- Podajemy z pieczywem lub frytkami w towarzystwie ulubionego sosu 🙂 Ja polecam czosnkowy 😉
