Kurczak w krakersach

kurczak w krakersach

Ciekawa alternatywa znanych nam nuggetsów. Kawałki kurczaka z chrupiącej panierce, podane z sosem czosnkowym to smaczna propozycja na obiad jak i przekąskę . Wypróbujcie 🙂

Kurczak w krakersach – Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
  • opakowanie krakersów solonych
  • 80 g sera
  • sól i pieprz
  • 2 jajka
  • 1 łyżka majonezu

Kurczak w krakersach – Wykonanie:

  • Jajka mieszamy z majonezem.
  • Krakersy kruszymy i dodajemy starty na tarce lub drobno posiekany ser.
panierka z krakersów
  • Kurczaka opłukujemy, oczyszczamy i kroimy na cienkie cząstki, następnie przyprawiamy solą i pieprzem.
  • Pierś zanurzamy w jajku i panierujemy w krakersach, po czym smażymy na dobrze rozgrzanym oleju (na małym ogniu).
  • Podajemy z pieczywem lub frytkami w towarzystwie ulubionego sosu 🙂 Ja polecam czosnkowy 😉

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.