Surówka Colesław

Surówka colesław

Mój mąż uwielbia  surówkę  colesław. Dlatego ostatnio postanowiłam ją zrobić. Jak dla mnie wyszła przepyszna, jednak on woli więcej majonezu. Jak to się mówi każdy ma swoje gusta, dobrze, że dodanie majonezu to nie aż taki duży problem i zawsze można surówkę colesław doprawić według własnych gustów.

Surówka Colesław składniki

  • 1 mała biała kapusta 
  • 2 małe marchewki 
  • 1/2 garści koperku 
  • 3 – 5 łyżek majonezu (w zależności od upodobań) 
  • 2 łyżeczki musztardy dijon 
  • sól i pieprz 

Surówka Colesław wykonanie:

Kapustę myjemy, wierzchnie liście zdejmujemy, przekrawamy na pół i szatkujemy, pamiętajmy o wycięciu głąba 😉 Marchewkę myjemy, obieramy i trzemy na tarce o średnich oczkach. Koperek również należy umyć i posiekać drobniutko. Wszystkie warzywa przekładamy do miski, dodajemy musztardę i majonez. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Surówkę colesław najlepiej pozostawić na jakieś 2 – 3 godziny aby się przegryzła, więc polecam zrobić rano, jeżeli chcemy podać tego samego dnia do obiadu.

Jedna myśl w temacie “Surówka Colesław”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.