Szpinak z czosnkiem i boczkiem-do obiadu

szpinak z czosnkiem i boczkiem

Szpinak- nie ukrywajmy, nie każdy jest wielbicielem tej zieleniny :). Ale myślę że wszystko da się zrobić tak- aby smakowało , tym bardziej gdy jest warte wysiłku, bo przecież mówimy tu a samym zdrowiu. Mnie udało się przygotować szpinak tak aby zjadł go każdy członek naszej rodziny i nie wymagało to specjalnie dużo czasu. Czosnek dodał wyrazistości, boczek wędzonego posmaku- pyszniutko. Zapraszam Was na Naszą obiadową wersję szpinaku .

szpinak do obiadu

Szpinak z czosnkiem i boczkiem – Składniki:

  • 250 g szpinaku (ja użyłam mrożony-10 kulek)
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 g boczku wędzonego
  • 2 plastry sera żółtego
  • łyżka masła
  • sól
  • pieprz

Szpinak z czosnkiem i boczkiem – Wykonanie:

  • Na patelnie wrzucamy masełko i pokrojony w kostkę boczek , smażę na złoty kolor
szpinak z boczkiem
  • Do boczku dorzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmażamy i dosypujemy szpinak.
szpinak do obiadu
  • Dusimy pod przykryciem w między czasie doprawiając solą i pieprzem.
  • Redukujemy nadmiar wody i dosypujemy pokrojony w paseczki ser.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *