Gulasz z suszonych grzybów z kaszą gryczaną

Gęsty, aromatyczny i uwodzący smakiem gulasz z suszonych grzybów z kaszą gryczaną niepaloną

Gulasz – składniki

  • 100 g suszonych grzybów (namoczyć najlepiej wieczorem)
  • przyprawy – papryka czerwona słodka, kumin, pieprz, sól, majeranek, sos sojowy
  • trochę koncentratu pomidorowego – według uzania, do smaku
  • bulion warzywny ok 2 litry
  • 2 małe cebule
  • 1 łyżka masła
  • pół szklanki kaszy gryczanej niepalonej

Gulasz – wykonanie

Masło rozpuścić, dodać pokrojoną cebule, zeszklic. Dodać parykę. Chwile podsmażyć. Dorzucić grzyby. Dolać bulion. Gdy zacznie się gotować wsypać kasze i raz po raz mieszając gotować ok 40 minut. Doprawić do smaku. Gdy zajdzie potrzeba dolać wody.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.