Szaszłyki z indyka

Szaszłyki to danie które lubię przygotowywać nie tylko na obiad czy kolację, ale też przy okazji uroczystości. Smaczne i szybkie w obróbce ale też kolorowe więc ładnie prezentują się na stole. I wcale nie trzeba posiadać grilla, ja swoje przygotowałam w piekarniku.

Z podanych składników otrzymałam 10 szaszłyków.

edf

Szaszłyki z indyka – Składniki :

  • 500g polędwiczek z piersi indyka
  • 3 łyżeczki przyprawy suszone pomidory
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 2 łyżeczki majeranku
  • sól i pieprz
  • 1 papryka
  • 3 ogórki kiszone
  • 1 cebula czerwona
  • boczek wędzony

Szaszłyki z indyka-Wykonanie :

  • Mięso kroimy w kostkę i doprawiamy solą, pieprzą oraz przyprawami.
  • Paprykę, cebulę i ogórki kroimy w większą kostkę a boczek w grubsze plastry.
  • Na długie wykałaczki nadziewany wszystkie składniki naprzemienne , aż do ich wyczerpania.
  • Przygotowane szaszłyki układamy na blaszce keksowej wypełnionej wodą, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 20min.
  • Podajemy z ulubionym sosem.
edf
edf

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.