Buraczki, kasza i dobry gulasz czyli przepis na pożywny i dobry obiad który zasmakuje każdemu panu, jestem tego pewna, warto spróbować.
Wieprzowina w sosie z porem składniki
- 200 g chudego mięsa wieprzowego z szynki
- 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
- 400 ml bulionu
- 1 por
- 1 łyżeczka sosu worcester
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
Wieprzowina w sosie z porem wykonanie
Mięso kroimy w kostkę, obtaczamy w mące i smażymy na oleju. Dodajemy przecier, sos worcester, tymianek i bulion. Doprawiamy ostrą i słodką papryką, solą i pieprzem. Gotujemy do momentu aż mięso będzie mięciutkie i sos się zredukuje. W międzyczasie pora myjemy kroimy w paski i dusimy na patelni przez około 7 – 10 minut. Pora dodajemy do mięsa już prawie pod koniec gotowania i dusimy jeszcze przez 5 minut. Gotowe.