Wieprzowina w sosie z porem

wieprzowina z porem

Buraczki, kasza i dobry gulasz czyli przepis na pożywny i dobry obiad który zasmakuje każdemu panu, jestem tego pewna, warto spróbować. 

Wieprzowina w sosie z porem składniki

  • 200 g chudego mięsa wieprzowego z szynki
  • 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • 400 ml bulionu
  • 1 por  
  • 1 łyżeczka sosu worcester
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku

Wieprzowina w sosie z porem wykonanie

Mięso kroimy w kostkę, obtaczamy w mące i smażymy na oleju. Dodajemy przecier, sos worcester, tymianek i bulion. Doprawiamy ostrą i słodką papryką, solą i pieprzem. Gotujemy do momentu aż mięso będzie mięciutkie i sos się zredukuje. W międzyczasie pora myjemy kroimy w paski i dusimy na patelni przez około 7 – 10 minut. Pora dodajemy do mięsa już prawie pod koniec gotowania i dusimy jeszcze przez 5 minut. Gotowe.  

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.