Zdrowe plcuszki skyrowe

PUNCAKE

Placuszki skyrowe to idealna propozycja dla smakoszy słodkich śniadań. Delikatne, mięciutkie i nietłuste placki na jogurcie naturalnym typu skyr z mąki pełnoziarnistej, to posiłek który bez wyrzutów sumienia zjesz dbając o linie 😉 . Zapraszam na przepis:)

Składniki:

  • 2 jajka
  • 1 mały jogurt naturalny typu SKYR
  • pół szklanki mleka (u mnie roślinne)
  • 1 szkl. mąki orkiszowej pełnoziarnistej (dostępna w Lidlu)
  • 2 łyżki cukru (u mnie trzcinowy)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki oleju rzepakowego

OPCJONALNIE: świeże owoce

Wykonanie:

  • Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Można użyć blendera, jednak ja pomieszałam tradycyjną rózgą kuchenna.
  • Patelnie rozgrzać na małym palniku.
  • NIE UŻYWAMY TŁUSZCZU !!!
  • Nalewać małe porcje placuszków i smażyć z obu stron na złoty kolor.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *