Łatwa i szybka w wykonaniu rolada z jabłkami to idealny deser do popołudniowej kawki
Rolada – składniki
- 4 jaja
- 2 łyżki cukru lub ksylitolu
- 100 gram mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 duże jabłka
- 1 czubata łyżka cukru brązowego
- 1 czubata łyżeczka cynamonu
Rolada – wykonanie
Blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia.
Jabłka obrać i pokroić w kostke.
Cukier brązowy wymieszać z cynamonem. Dodać do jabłek. Wymieszać i wyłożyć na blachę.
Jaja ubić z cukrem na puszysty krem. Dodać mąkę i wymieszać.
Masę wylać na jabłka.
Piec 30 minut w 180 stopniach.
Następnie wyjąć z piekarnika, odczekać 10 minut, odwrócić „do góry nogami” zdjąć papier i zwinąć w roladę od dłuższego boku.
Można posypać cukrem pudrem.