Delikatna rolada z jabłkami

Łatwa i szybka w wykonaniu rolada z jabłkami to idealny deser do popołudniowej kawki

Rolada – składniki

  • 4 jaja
  • 2 łyżki cukru lub ksylitolu
  • 100 gram mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 duże jabłka
  • 1 czubata łyżka cukru brązowego
  • 1 czubata łyżeczka cynamonu

Rolada – wykonanie

Blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia.
Jabłka obrać i pokroić w kostke.
Cukier brązowy wymieszać z cynamonem. Dodać do jabłek. Wymieszać i wyłożyć na blachę.
Jaja ubić z cukrem na puszysty krem. Dodać mąkę i wymieszać.
Masę wylać na jabłka.
Piec 30 minut w 180 stopniach.
Następnie wyjąć z piekarnika, odczekać 10 minut, odwrócić „do góry nogami” zdjąć papier i zwinąć w roladę od dłuższego boku.
Można posypać cukrem pudrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.