Pierożki z ciasta francuskiego z serem camembert

pierozki z ciasta francuskiego

Mam dla was bardzo prostą przekąskę idealną na wszelkiego rodzaju imprezy. Można ją przygotować wcześniej, a jak tylko pojawią się goście włożyć na parę minut do piekarnika i gotowe!

Pierożki z ciasta francuskiego z serem camembert składniki

  • Ciasto francuskie
  • Ser Camembert
  • Suszone pomidory w zalewie
  • Czerwona cebula

Pierożki z ciasta francuskiego z serem camembert wykonanie

Ser kroimy na cienkie plasterki, cebulę w piórka  a suszone pomidory w kostkę. Nie będę podawała ilości składników, gdyż zależy to ile będziemy chcieli tych pierożków zrobić, wydaje mi się, że każdy jest w stanie określić ile składników przygotować. Ciasto francuskie kroimy na kwadraty, na jedną część nakładamy ser, cebulę i suszone pomidory. Sera w każdym pierożku powinno być dwa razy tyle  co pozostałych składników. Składamy na pół, w kształt trójkąta i zlepiamy brzegi. Pieczemy około 15 minut w 180 stopniach. Podajemy ciepłe.  

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *