Cynamonowe rollsy z chleba tostowego

Te pyszne ruloniki to świetna opcja na śniadanie lub kolacje. Zadowolą się nimi i duzi i mali pod warunkiem, że lubią cynamon w połączeniu z bananem. Można je wykonaciać w zdrowszej wersji używając chleba tostowego pełnoziarnistego.

Rollsy – składniki

  • 6 kromek dużego chleba tostowego pszennego lub pełnoziarnistego
  • 1 dojrzały banan
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 1 jajko
  • ok. 120 ml mleka

Rollsy – wykonanie

  1. Chleb tostowy rozwałkować i odkroić skórke
  2. Banana rozgnieść widelcem lub zblendować z 1 łyżeczką cynamonu i 2 łyżkami mleka
  3. Jajko rozbełtać z resztą mleka i 1 łyżeczką cynamonu
  4. Rozwałkowane kromki chleba posmarować bananem i zwinąć w ruloniki
  5. Obtoczyć w jajku i smażyć na rumiano z każdej strony
  6. Podawać wg. upodobań (ja zjadłam z jogurtem naturalnym połączonym z odżywką białkową ale może to być również sam jogurt)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.