Te pyszne ruloniki to świetna opcja na śniadanie lub kolacje. Zadowolą się nimi i duzi i mali pod warunkiem, że lubią cynamon w połączeniu z bananem. Można je wykonaciać w zdrowszej wersji używając chleba tostowego pełnoziarnistego.
Rollsy – składniki
- 6 kromek dużego chleba tostowego pszennego lub pełnoziarnistego
- 1 dojrzały banan
- 2 łyżeczki cynamonu
- 1 jajko
- ok. 120 ml mleka
Rollsy – wykonanie
- Chleb tostowy rozwałkować i odkroić skórke
- Banana rozgnieść widelcem lub zblendować z 1 łyżeczką cynamonu i 2 łyżkami mleka
- Jajko rozbełtać z resztą mleka i 1 łyżeczką cynamonu
- Rozwałkowane kromki chleba posmarować bananem i zwinąć w ruloniki
- Obtoczyć w jajku i smażyć na rumiano z każdej strony
- Podawać wg. upodobań (ja zjadłam z jogurtem naturalnym połączonym z odżywką białkową ale może to być również sam jogurt)