Serniczek z patelni

Nie masz ochoty piec sernika a masz na niego ochotę? To proszę. Idealny przepis dla ciebie i to bez pieczenia. Szybki, prosty i niezwykle smaczny serniczek z patalni. Możesz zjeść go z owocami, kremem, sosem lub z czymkolwiek innym. Spróbuj koniecznie.

Serniczek – składniki

  • 250 g miękkiego twarogu
  • 30 g płatków owsianych
  • 1 jajko
  • 50 g mleka
  • wanilia – ekstrakt lub cukier waniliowy
  • 2 łyżki ksylitolu lub erytrytolu (cukru)

Serniczek – wykonanie

Wszystkie składniki wymieszać. Rozgrzać porządnie patelnie (średnica 16cm). Smażyć na złoto z obu stron na małym ogniu. Obrócić dopiero gdy od dołu dobrze się zetnie.

Serniczek – dodatki

  • sos z białej czekolady – wystraczy rozpuścić kilka kostek w odrobinie śmietany
  • owoce
  • gotowe kremy – pistacjowy, czekoladowy, nugatowy
  • sos bananowo orzechowy – zblendować banana z 1 łyżką masła orzechowego
Serniczek z sosem z białej czekolady, wanilią i truskawkami
Serniczek z kremem pistacjowym, jeżynami i borówkami
Serniczek z kremem pistacjowym, jeżynami i malinami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *