Keto ciasto z borówkami

Czasami nachodzi ochota na całkiem proste ciasto, może z dodatkiem owoców… Właśnie za taką potrzebą upiekłam to małe, przepyszne i niezwykle proste w wykonaniu ciasto, które w dodatku jest niskowęglowodanowe zatem idealne na keto (low carb)

[wp_ad_ecamp_1]

Ciasto – składniki

  • 60g masła
  • 3 jajka
  • 1/2 szklanki mąki migdałowej
  • 1/4 szklanki mąki kokosowej
  • kilka kropli flavdrops waniliowych (lub erytrytolu ilość wg. uznania)
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 125g borówek

[wp_ad_ecamp_1]

Ciasto – wykonanie

Masło rozpuścić i odstawić do przestudzenia. Następnie dodać mąki, sól, proszek i słodzidło. Połączyć. Potem do masy kolejno dodawać po jajku i dokładnie wymieszać na kremową, gładką masę. Dodać borówki i delikatnie przemieszać. Masę wylać do tortownicy o średnicy 16cm. Piec na złoto ok 35 minut w 170C

[wp_ad_ecamp_1]

7 myśli w temacie “Keto ciasto z borówkami”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *