Bezglutenowy chleb

Chleb całkowicie bez mąki, bez płatków owsianych. Proteinowy. Bogaty w zdrowe tłuszcze czyli idealny dla osób na keto i low carb

[wp_ad_ecamp_1]

Chleb – składniki

  • 500g twarogu półtłustego
  • 3 jaja
  • 200g siemienia lnianego
  • 100g słonecznika
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki soli
  • słonecznik lub inne ziarna do obsypania

[wp_ad_ecamp_1]

Chleb – wykonanie

Twaróg rozgnieść widelcem lub tłuczkiem.
Siemie i słonecznik krótko zblendować. Dodać do twarogu. Dorzucić resztę składników. Dokładnie wymieszać. Przełożyć do małej keksówki. Posypać słonecznikiem (lub innymi ziarnami) Delikatnie go wklepać. Piec 60-70 minut w 180C. Smacznego ?

[wp_ad_ecamp_1]

Jedna myśl w temacie “Bezglutenowy chleb”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *