Chleb całkowicie bez mąki, bez płatków owsianych. Proteinowy. Bogaty w zdrowe tłuszcze czyli idealny dla osób na keto i low carb
[wp_ad_ecamp_1]
Chleb – składniki
- 500g twarogu półtłustego
- 3 jaja
- 200g siemienia lnianego
- 100g słonecznika
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki soli
- słonecznik lub inne ziarna do obsypania
[wp_ad_ecamp_1]
Chleb – wykonanie
Twaróg rozgnieść widelcem lub tłuczkiem.
Siemie i słonecznik krótko zblendować. Dodać do twarogu. Dorzucić resztę składników. Dokładnie wymieszać. Przełożyć do małej keksówki. Posypać słonecznikiem (lub innymi ziarnami) Delikatnie go wklepać. Piec 60-70 minut w 180C. Smacznego 😊
[wp_ad_ecamp_1]
Fantastyczny chlebek 😉