Koktajl buraczano – truskawkowy

na mleku roślinnym

Picie koktajli to połączenie zdrowego nawyku z nawykiem smacznym. Dlatego dzisiaj przychodzę do Was z kolejnym pomysłem na pożywny napój. Burak – niedoceniane a bardzo cenne warzywo. Daje specyficzny smak, dlatego połączyłam go z tym co u nas najczęściej wpada do koktajli czyli z truskawkami. Powiem szczerze że nie spodziewałam się takiego zainteresowania ze strony dzieci, ale podejżewam, że przekonał ich głównie kolor. Zresztą nie dziwię się, jest piękny.

dav

Koktajl buraczano-truskawkowy

Składniki :

  • 400g.truskawki (może być mrożona)
  • 1/2 buraka gotowanego
  • 1 szkl.kokosowego
  • 1 mały jogurt naturalny (170g.)
  • 3 łyżeczki miodu pszczelego

Wykonanie :

  • Wszystkie składniki połączyć blenderem ręcznym lub kielichowym.
  • Jeśli koktajl wychodzi zbyd gęsty, można dolać wody lub mleka do pożądanej gęstości.
dav

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.