Mus bananowy

mus bananowy

Bardzo często zdarza mi się kupić banany i później leżą w domu bo nikt nie zdążył zjeść. Dlatego ostatnio przygotowałam z takich już prawie przejrzałych bananów bardzo prosty deser, który trzymany w lodówce wytrzyma kilka dni. Mężowi bardzo smakował i polecam wam serdecznie żeby zrobić taki deser rodzince

Mus bananowy składniki

  • 4 dojrzałe banany
  • 1/2 łyżeczki soku z cytryny
  • 400 ml śmietany kremówki
  • 3 łyżki cukru pudru

Mus bananowy wykonanie

Banany miksujemy na gładko, dodajemy sok z cytryny aby nie czerniały. Następnie ubijamy śmietanę z cukrem pudrem na sztywno. Dodajemy śmietanę stopniowo do zmiksowanych bananów i dokładnie mieszamy. Przekładamy do miseczek deserowych i wkładamy do lodówki przed podaniem na przynajmniej 2 godziny. Możemy podać z innymi owocami lub orzechami.  

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.