Jednoporcjowa biszkoptowa rolada bez mąki, bez glutenu, bez cukru. Prosta i szybka w wykonaniu. Niezwykle puszysta, wilgotna i miękka. Będzie świetną opcją śniadaniową na słodko. Również na wynos
Rolada – składniki
- 2 jajka
- 2 kopiaste łyżki zmielonych migdałów
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 krople flavdrops wanilia (lub inne słodzidło)
- 120g miękkiego twarożku
- 100g jagód (nie miałam świeżych, użyłam mrożonych)
- erytrytol do twarożku – ilość wg. uznania
Rolada – wykonanie
- Jaja ubić w całości na gęsty krem
- Dodać słodzidło, migdały i proszek do pieczenia, krótko wymieszać
- Blaszkę o wymiarach 20×25 wyłożyć papierem. Wylać masę i piec 10 minut w temp. 160C
- Po wyjęciu z piekarnika biszkopt wyjąć z formy i delikatnie zdjąć papier a następnie póki jest ciepły zawinąć w ściereczkę kuchenną. W przeciwnym wypadku połamie się przy zawijaniu.
- Po wystudzeniu odwinąć, posmarować twarożkiem, posypać owocami i zawinąć. Smacznego 😊
Fantastycznya rolada supet