Biszkoptowa rolada z twarożkiem i jagodami (keto/lowcarb)

Jednoporcjowa biszkoptowa rolada bez mąki, bez glutenu, bez cukru. Prosta i szybka w wykonaniu. Niezwykle puszysta, wilgotna i miękka. Będzie świetną opcją śniadaniową na słodko. Również na wynos

Rolada – składniki

  • 2 jajka
  • 2 kopiaste łyżki zmielonych migdałów
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 krople flavdrops wanilia (lub inne słodzidło)
  • 120g miękkiego twarożku
  • 100g jagód (nie miałam świeżych, użyłam mrożonych)
  • erytrytol do twarożku – ilość wg. uznania

Rolada – wykonanie

  1. Jaja ubić w całości na gęsty krem
  2. Dodać słodzidło, migdały i proszek do pieczenia, krótko wymieszać
  3. Blaszkę o wymiarach 20×25 wyłożyć papierem. Wylać masę i piec 10 minut w temp. 160C
  4. Po wyjęciu z piekarnika biszkopt wyjąć z formy i delikatnie zdjąć papier a następnie póki jest ciepły zawinąć w ściereczkę kuchenną. W przeciwnym wypadku połamie się przy zawijaniu.
  5. Po wystudzeniu odwinąć, posmarować twarożkiem, posypać owocami i zawinąć. Smacznego ?

Jedna myśl w temacie “Biszkoptowa rolada z twarożkiem i jagodami (keto/lowcarb)”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *