Jaja po azjatycku

Znudziła ci się tradycyjna jajecznica? To ten przepis jest stworzony właśnie dla ciebie. Warzywa i przyprawy nadadzą daniu azjatyckiej nuty. Niska zawartość węglowodanów sprawia, że jest to danie również dla osób będących na keto i low carb

Jaja po azjatycku – składniki

  • 3 jaja
  • 200g białej kapusty
  • 1 duża marchew
  • 1 mała cebula lub szalotka
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka sosu sojowego jasnego
  • 1 łyżka sosu sojowego ciemnego
  • 1 łyżka sosu ostrygowego

Jaja po azjatycku – wykonanie

Jaja wbić do miski, rozbełtać i usmażyć na oliwie jak jajecznice. Przełożyć do osobnego naczynia. Na tej samej patelni zeszklić pokrojoną cebulę i czosnek. Następnie dodać pokrojoną kapustę i startą lub pokrojoną w słupki marchewkę. Chwilę zesmażyć. Dodać sosy i przyprawy, wymieszać. Dorzucić usmażone jajka. Przemieszać. Wyłożyć na talerz i smacznego 😊

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *