Znudziła ci się tradycyjna jajecznica? To ten przepis jest stworzony właśnie dla ciebie. Warzywa i przyprawy nadadzą daniu azjatyckiej nuty. Niska zawartość węglowodanów sprawia, że jest to danie również dla osób będących na keto i low carb
Jaja po azjatycku – składniki
- 3 jaja
- 200g białej kapusty
- 1 duża marchew
- 1 mała cebula lub szalotka
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz
- 1 łyżka sosu sojowego jasnego
- 1 łyżka sosu sojowego ciemnego
- 1 łyżka sosu ostrygowego
Jaja po azjatycku – wykonanie
Jaja wbić do miski, rozbełtać i usmażyć na oliwie jak jajecznice. Przełożyć do osobnego naczynia. Na tej samej patelni zeszklić pokrojoną cebulę i czosnek. Następnie dodać pokrojoną kapustę i startą lub pokrojoną w słupki marchewkę. Chwilę zesmażyć. Dodać sosy i przyprawy, wymieszać. Dorzucić usmażone jajka. Przemieszać. Wyłożyć na talerz i smacznego 😊