Masło czosnkowe z avocado

Masło w towarzystwie czosnku i avocado idealne do kanapek z wędliną. Świetnie sprawdzi się również do dań z grilla czy pieczonych mięs.

[wp_ad_ecamp_1]

Masło – składniki

  • 1 duże avocado
  • 125g masła
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • odrobina tymianku (opcjonalnie)
  • 1 ząbek czosnku
  • sól do smaku

[wp_ad_ecamp_1]

Masło – wykonanie

Avocado przekroić, usunąc pestkę i obrać. Wraz z resztą składników umieścić w naczyniu i zblendować na gładką masę. Gotowe masło przełożyć do zamykanego pojemniczka. Przechowywać w lodówce. Smacznego ?

[wp_ad_ecamp_1]

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *