To proste i szybkie w wykonaniu bułeczki, które po upieczeniu są chrupkie na zewnątrz, miękkie i puszyste w środku. Dają poczucie sytości na długo.
Idealne na kanapki zarówno wytrawne jak i słodkie
Bułeczki – składniki
-250g pełnotłustego twarogu
-50g zmielonych ziaren konopnych lub mąki konopnej
-50g lekko zmielonego siemienia lnianego
-3 jaja
-5 kopiastych łyżek błonnika bambusowego
-sól
-pół łyżeczki proszku do pieczenia
-ziarna do posypania
Bułeczki – wykonanie
Wszystkie składniki dokładnie połączyć. Wilgotnymi dłońmi uformować 6 kulek. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą bułeczkę lekko spłaszczyć i posypać ulubionymi ziarnami. Piec do zrumienienia ok. 30 minut – góra dół 175C